Ελληνικά

Προιόντα

Η φέτα (Π.Ο.Π.) ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ είναι η παραδοσιακή, αυθεντική, ελληνική φέτα, η οποία παράγεται σε αυστηρές συνθήκες υγιεινής με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Το γάλα προέρχεται κυρίως από ζώα της περιοχής, που φημίζεται για την αγνότητα, το καθαρό της περιβάλλον και την τεράστια ποικιλία χόρτων και βοτάνων.

Το κασέρι ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ Π.Ο.Π παράγεται από 100% ελληνικό παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, χωρίς προσθήκη συντηρητικών. Έχει πλούσιο άρωμα και ελαφριά βουτυρένια γεύση, η οποία γίνεται πικάντικη κατά την ωρίμανση.

Το μανούρι είναι παραδοσιακό Ελληνικό τυρί με την προέλευση του να χρονολογείται ήδη από τα αρχαία χρόνια. Ανήκει στην κατηγορία των μαλακών τυριών τυρογάλακτος[1] και παρασκευάζεται κυρίως στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Κρήτη.

Το Κεφαλοτύρι ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ είναι σκληρό παραδοσιακό τυρί με ελαφριά αλμυρή γεύση και παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα. Είναι ιδανικό για σαγανάκι, ή τριμμένο σε μακαρόνια, ενώ σερβίρεται και ως επιτραπέζιο

Συναντάται σε δύο διαφορετικές μορφές : Ξηρός-ώριμος ανθότυρος, αλλά και φρέσκος, ο οποίος έχει κατά πολύ μεγαλύτερη ποσότητα υγρασίας και είναι πιο απαλός σε γεύση από τον ξηρό.

Καλύτερος ποιοτικά θεωρείται ο Ανθότυρος, ο οποίος έχει παρασκευαστεί από ανοιξιάτικο γάλα.

Σε περιοχές της Κρήτης, αλλά και στα Κύθηρα, το ονομάζουν Αθότυρο (από το άθος = στάχτη και το τύρος = τυρί), ενώ στην Άνδρο, ένα είδος φρέσκου Ανθότυρου, το οποίο παρασκευάζουν, ονομάζεται Μαλάκα.

Ο ξηρός Ανθότυρος μπορεί να τριφτεί και να συνοδέψει εξαιρετικά πιάτα ζυμαρικών, ή να χρησιμοποιηθεί σε πίτες, ενώ ο φρέσκος ταιριάζει ιδιαίτερα σε ελαφριές σαλάτες, ή ακόμη και για πρωινό με φρούτα και μέλι.

Για την παρασκευή του ξηρού απαιτούνται αρκετοί μήνες, καθώς ο τρόπος παρασκευής του απαιτεί αλάτισμα και στέγνωμα στον αέρα.

Το ελαφρύ τυρί με λιγότερα λιπαρά, από φρέσκο, παστεριωμένο, αιγοπρόβειο, 100% ελληνικό γάλα.

H μείωση λίπους γίνεται με φυσικό τρόπο, χωρίς χημική επεξεργασία. Απολαύστε το σε κάθε σας γεύμα ή δημιουργήστε μοναδικές συνταγές!

Κίτρινο ημίσκληρο τυρί που παράγεται από μίξη αγελαδινόυ και αιγοπρόβειου γάλακτος. Έχει πλούσιο άρωμα, υπέροχη γεύση και σταθερή ποιότητα.

Το ημίσκληρο τυρί κυκλοφορεί από την εταιρία μας στην Ελληνική αγορά. Αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό στο σάντουιτς ή το τοστ, αλλά είναι εξίσου νόστιμο όταν χρησιμοποιείται μέσα στα φαγητά.